Blog RSS
Zo kies je de juiste verlichting voor jouw interieur - 26-5-2023

 

Het kiezen van de juiste verlichting voor je interieur is een essentieel onderdeel van het creëren van de juiste sfeer in je woning. Verlichting heeft namelijk een grote impact op de uitstraling van een ruimte. In de tekst hieronder delen we handige tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste verlichting voor jouw interieur.

Diverse soorten verlichting

De eerste stap bij het uitkiezen van verlichting voor je interieur is bepalen welke soort verlichting je nodig hebt. Volgens de interieurindustrie zijn er 5 verlichtingssoorten, waaronder basisverlichting, accentverlichting, functionele verlichting, sfeerverlichting en decoratieve verlichting. Je kunt bij een interieurwinkel in Den Bosch terecht voor een ruim aanbod aan kwalitatieve goede verlichting.

Bepaal de functie van de verlichting

Het is ook belangrijk om de functie van de verlichting voor elke ruimte in je interieur te bepalen. Denk na over hoe je de ruimte gaat indelen zodat je ook de sfeer in de kamer kunt bepalen. Er zijn ruimtes waarbij je een gezellige sfeer kunt creëren, maar je kunt ook kiezen voor helder en functioneel licht. 

Kies uit verschillende soorten lampen

Nog een punt waar je op moet letten als je verlichting voor je interieur gaat uitkiezen, zijn de soorten lampen. Lampen zijn namelijk te koop in talloze soorten, waaronder hanglampen, vloerlampen, tafellampen, plafondlampen, spotjes, wandlampen en bureaulampen. Vergeet overigens niet om de verlichting af te stemmen op het interieur door voor de juiste armaturen, kleuren en vormen te kiezen.

De lichtkleur en intensiteit

De lichtkleur en de intensiteit van lampen hebben een grote invloed op de sfeer die er in de ruimte hangt. Wil je een ontspannen sfeer creëren, kies dan voor warmere lichtkleuren als geel of warm wit. Voor functionele ruimtes is helder en koel wit licht meer geschikt. Het is daarnaast ook belangrijk om rekening te houden met de intensiteit van het licht. Dimbare verlichting biedt de flexibiliteit om de helderheid aan te passen.

Professioneel advies

Kom je er zelf niet uit, dan kun je altijd vragen om professioneel advies bij een erkende en ervaren verlichtingspecialist of een interieurontwerper. Op deze wijze weet je zeker dat je de juiste verlichtingskeuzes maakt, passend bij jouw specifieke behoeften en smaak en bij je interieurstijl. Zij kunnen je helpen met het maken van een verlichtingsplan en advies geven over de beste armaturen, lichtbronnen en positionering voor elke ruimte in je huis.


 

 

Reacties (0)
De grootste voordelen van ledstrips - 25-4-2023

 

LED strips zijn zelfklevende en flexibele strips. Er zitten op deze strips meerdere kleine led lampjes en zijn vandaag de dag ontzettend populair in gebruik. Dat komt omdat ze een stuk duurzamer zijn dan andere soorten lampen. Uiteraard zijn er een stuk meer voordelen bij het gebruik van LED strips.

LED strips in verschillende kleuren

Niet alleen zijn LED strips ontzettend duurzaam, ze zijn ook te koop in verschillende kleurtjes. Naast verschillende kleuren zijn ze ook te koop in diverse kleurtemperaturen. Ideaal om sfeer te brengen en iedere ruimte in je woning is geschikt om LED strips te plaatsen. Zo kun je voor rustige tinten in je slaapkamer kiezen of gezellige tinten in de woonkamer. Met LED strips is het allemaal mogelijk en de toepassingen zijn eindeloos. Benieuwd naar welke soorten ledstrips er zijn? Kijk eens bij LEDStripXL. Zij hebben een ruim aanbod ledstrips van topkwaliteit.

LED strips zijn compact

Een ander interessant voordeel van LED strips is dat het compact is. Je kunt daardoor heel eenvoudig op plekken komen waar andere soorten lampen niet bij kunnen. Denk bijvoorbeeld in je kledingkast, boekenkast of aan de onderkant van je bed. LED strips zijn niet heel fel en daardoor kan het gebruikt worden als hele subtiele verlichting. Handig als je bijvoorbeeld licht wilt achter je televisie. Je brengt hiermee veel sfeer in je woonkamer. Andere mogelijkheden om LED strips toe te passen zijn om je spiegel of trap te verlichten. Je geeft het net even een mooiere sfeer en uitstraling mee.

LED strips zijn goedkoop in aanschaf

LED strips zijn goedkoop in vergelijking met andere soorten lampen. Ook hebben LED strips een langere levensduur en dat betekent dat je minder snel je LED verlichting hoeft te vervangen. Uiteraard scheelt dit in de kosten. De aankoopprijs kan waarschijnlijk duurder zijn dan andere verlichting, maar op de lange termijn haal je het er makkelijk uit omdat je de lampen langer gebruikt. Daarnaast verbruiken LED strips relatief minder energie, waardoor je minder energiekosten maakt.

LED strips makkelijk te monteren

Ook een voordeel van LED strips is dat ze makkelijk te monteren zijn. Montage is dus helemaal zelf te doen, want op de LED strips zit een plakrand. Je kunt de strips daardoor op allerlei oppervlakken plakken. Het is mogelijk om de strips op maat te laten maken. Op de strips zijn punten aangegeven waar je ze kunt knippen en daardoor kleiner en op maat kunt maken. Zo is het mogelijk om de LED strips heel eenvoudig zelf te monteren.


Reacties (0)
Een bedrijfsfeest in kerststijl - 14-12-2022

Het einde van het jaar komt er weer aan. Een jaar dat nu niet direct als het leukste jaar ooit de geschiedenis in zal gaan. Daarom is het misschien wel een goed moment om het jaar op een gepaste manier (feestelijk en in stijl) af te sluiten. Hoe doe je dat het beste? Door een dj inhuren voor het bedrijffeest!

Het lijkt misschien kort dag, maar er is nog genoeg voor elkaar te krijgen. Als je de weg maar weet. Wij van Artistic Productions zetten ons graag voor je in.

Wie is Artistic Productions?

De mensen van Artistic Productions uit Zoetermeer hebben het leukste beroep ter wereld: ze organiseren feesten.  Van lastige details, tot het integrale traject (vanaf punt 0 tot en met het weer schoon opleveren van de feestlocatie na afloop). 

Wil je een bedrijfsfeest in kerststijl, waar de sfeer vanaf spat? Dan zoeken we allereerst naar een passende locatie – hoeveel mensen gaan we ontvangen? Hebben we genoeg aan een sporthal? Of moet er een tentoonstellingshal sfeerrijk worden aangekleed. Daarna komen akoestiek en andere audiozaken op tafel. Door de beslissing te maken voor een dj huren kom je een heel eind, maar live music is ook een optie. En dan zal het contracteren van een groot orkest als dat van André Rieu misschien een stap te ver zijn, wij hebben hele goede cover bands beschikbaar. Stuk voor stuk zijn die prima in staat om de kerstsfeer over te brengen. Ook kunnen zij voor dansmuziek zorgen – zowel klassiek als modern. Ook kan er naar een combinatie van beiden worden gezocht.

Eten en drinken? Zorgen dat er meer dan genoeg beschikbaar is. Kijk naar de doelgroep, let op dieet- en andere zaken en zorg voor optimale kwaliteit en gezelligheid. Daarin past niet dat medewerkers aangeschoten of dronken worden. Bedienend personeel houdt daarvoor desgewenst de vinger aan de pols.

Het einde van de avond. Als het programma is afgesloten en iedereen huiswaarts is gekeerd, zorgen onze mensen ervoor dat de zaal weer bezemschoon wordt opgeleverd. Iedereen heeft een geweldige avond gehad en gaat met een goed gevoel richting de jaarwisseling om het nieuwe jaar weer goed van start te gaan.

Hoe nu verder?

Het is belangrijk dat wij zo snel mogelijk een offerte-aanvraag krijgen. Dan kunnen wij de plannen uitwerken en voor een planning en een prijs zorgen. Wees gerust, aanbiedingen zijn altijd vrijblijvend. Als je tot zaken met ons wilt komen – dat hopen we natuurlijk, dan staat er wel een uiterste reactiedatum in ons aanbod. Die datum is ‘hard’. Ter laat reageren zorgt ervoor dat de kosten onevenredig gaan toenemen. Niet reageren zorgt louter voor teleurstelling en verstoring van de relatie.

Gaan we met elkaar door en zijn er geen vragen? Dan zorgen wij ervoor dat het feest op het afgesproken tijdstip en volgens de verdere inhoudelijke afspraken kan worden gehouden. We maken er een topfeest van!

Reacties (0)
De beste manier om sfeer in je huis te creëren - 12-12-2022

 

De positieve vibes die de familie, vrienden en zelfs huisdieren afgeven zijn erg belangrijk voor een aangename sfeer in huis. Maar velen vergeten daarnaast de impact van hoe jij je woning hebt ingericht. We weten allemaal wel dat een huis zonder de juiste ambiance geen fijn huis is. Dus als jij je gestrest voelt, dan zou je wellicht kunnen proberen om je huis opnieuw in te richten. Of het te verbouwen om het zo meer ontspannen te maken. Van kleurenpaletten tot meubelstijlen: er zijn veel ontwerpelementen die de sfeer in je huis kunnen verbeteren.

Richt je op de kleuren

 

Kleuren zijn emotionele en psychologische stimulansen. Jouw verf en meubel beslissingen zijn dus erg belangrijk. Over het algemeen creëren kleuren zoals lichtblauw en grijs een wat rustiger sfeer. Terwijl de warmere kleuren, zoals geel en oranje, je huis meer uitnodigend en energiek maken.

 

Door je op de kleuren die in jouw woning verwerkt zijn te concentreren, kun je echt de sfeer creëren waar jij naar op zoek bent. Groentinten geven je huis bijvoorbeeld een fris gevoel. En neutrale zwart- en grijstinten zorgen voor een gevoel van verfijning. Voor een echt ‘schoon gevoel’ kun je absoluut niet met wittinten de fout ingaan. Doe daarna je best om dit ook wit te houden!

Creëer meer licht

 

Laat wat meer licht binnen! Het is immers bewezen dat zonlicht de meeste mensen bijzonder gelukkig maakt. Grote ramen met mooie gedrapeerde en transparante gordijnen zijn een prachtige manier om een zachte, maar heldere rust in je huis te brengen. Het gebruiken van HomingXL deuren met glas, zorgt er bovendien voor dat dit binnenvallende zonlicht zich prima door jouw huis kan verspreiden.

 

Donkere huizen kunnen bij sommigen individuen zelfs tot een depressie leiden. Net als bij het gemis van de zomer! Je kunt uiteraard je verlichting binnenshuis aandoen. Maar natuurlijk licht zal jouw huis niet alleen een stuk ruimer doen aanvoelen. Het zal jou ook helpen om op jouw elektriciteitskosten te besparen.

Ruim de rommel op

 

Als een huis teveel rommel heeft, dan kan dit huis gespannener en minder ruim aanvoelen. Gooi daarom de dingen weg die je niet (meer) nodig hebt. Of investeer in meubels met opbergvakken, zoals opbergbanken of planken.

 

Het is ook een prima gedachte om te weten waar al jouw dingen zich precies bevinden en waar ze thuishoren. Georganiseerde huizen zien er een stuk schoner uit. Waardoor jij je thuiskomst na een lange werkdag zeker meer op prijs stelt.

Breng de natuur naar binnen

 

Eén met de natuur worden kan ook zeker binnenshuis plaatsvinden. Elementen zoals bloemen, planten en natuurlijke materialen brengen het buitenleven echt naar binnen. Al dit groen en andere natuurelementen kunnen helpen om meer rust in je huis te brengen.

 

Natuurlijke houten en stenen componenten in jouw meubels en het decor zijn geweldige manieren om een aanlokkelijk natuurgevoel te creëren. Je ramen openzetten en via deze ventilatie jouw woning van veel frisse lucht voorzien, dat zorgt er ook voor dat je van een aangename natuurlijke sfeer geniet.

Breng je interieur in evenwicht

 

Evenwicht is de sleutel tot een vredig en sfeervol huis. Elke ruimte moet daarbij een gelijke behandeling krijgen. Dus ook de gebieden die niet zo vaak gebruikt. Een gebrek aan balans zal een vredige ambiance in huis immers verminderen.

 

Elke kamer kan anders ingericht zijn, maar het gevoel van rust moet hetzelfde zijn. Door al jouw binnenruimtes naar wens voor rust, plezier, amusement, eten en meer te reserveren, wordt je woning een flink stuk harmonieuzer.

Gebruik de juiste materialen

 

Het kiezen van de juiste materialen voor je meubels en inrichting is erg belangrijk. Zeker als een huis een gevoel van rust nodig heeft. Dan kan onder meer door de toevoeging van contrasterende elementen en texturen gecreëerd worden. Je kunt op koele stenen vloeren dan bijvoorbeeld een warm en zacht karpet aanbrengen. Het combineren en mixen van diverse materialen zal uiteindelijk in de mogelijkheid resulteren om van de kwaliteiten van elk materiaal te genieten.

 

Tot slot: maak van jouw huis ook een ruimte die je echt ondersteunt en een geweldige sfeer biedt. Trakteer jezelf daarbij zoals je dat ook bijvoorbeeld voor een belangrijke gast in een luxe hotel zou doen.  Beleef het plezier van deze ambiance vervolgens met al je zintuigen. De sfeer in jouw huis is als een soort visie-bord voor het leven dat jij graag wilt leiden!

 

Reacties (0)
Duurzame aanpassingen voor in jouw huis - 17-6-2022

 

Duurzame aanpassingen voor in jouw huis

We leven in een tijd waarin iedereen inmiddels weet hoe belangrijk het is om duurzamer te gaan leven. Toch zijn er nog veel mensen die zich hier wel van bewust zijn, maar die nog geen daadwerkelijke aanpassingen hebben gedaan aan bijvoorbeeld hun huis. Daarom is het dan ook tijd voor deze mensen om ook kleine, gemakkelijke aanpassingen te gaan doen aan het huis om zo hun huis te verduurzamen. Dit kan klinken als een lastige taak, maar dit kan al bereikt worden door een paar vrij simpele aanpassingen. Om je het nog gemakkelijker te maken hebben wij de makkelijke aanpassingen voor je op een rijtje gezet. Wil je meer weten over hoe je jouw huis kan verduurzamen? Lees hieronder dan snel verder voor tips over hoe je dit het beste kan doen.

 

Tip 1: Gebruik duurzame lampen in heel je huis

Een kleine aanpassing die veel beter is voor het milieu, en ook nog eens voor je eigen portemonnee is het gebruiken van duurzame lampen in huis. Het plaatsen van LED lampen in je woning zorgt er voor dat je minder stroom verbruikt en dat is dus beter voor het milieu. Het zorgt er ook voor dat de rekening van je energie omlaag gaat. Het is dus een aanpassing die je snel en gemakkelijk kan maken in je huis, maar het heeft zowel voordelen voor de aarde als voor jou zelf. Dit is dan ook een mooie verandering om mee te beginnen.

 

Tip 2: Verminder het gebruik van water

Als je nog iets goeds wilt doen voor de aarde en ook voor je eigen portemonnee, dan is het besparen op water ook een goed idee. Dit kan je namelijk simpelweg doen door bijvoorbeeld korter te douchen. Een paar minuten per dag korter douchen scheelt al een hele hoop liters water die je op deze manier niet meer verspilt. Dit kan je dan ook echt wel wat korting op je waterrekening opleveren en wie wilt dat nou niet?

 

Tip 3: Ga gebruik maken van zonne-energie

Als je echt een blijvende aanpassing in je huis wilt doen, dan kan je zonnepanelen aanschaffen en laten plaatsen op je huis. Zonnepanelen wekken groene energie op die je zelf thuis kan gebruiken, het is een eenmalige investering maar op de lange termijn zal ook dit je maandelijkse kosten omlaag brengen. Zo kan jij genieten van groene energie en lagere rekeningen.

 

 

Reacties (0)
Top 5 tips voor extra sfeer in je ‘mancave’ - 5-10-2021

Na een hele dag werken is niks lekkerders dan even uitrusten... Jezelf even terugtrekken om te ontspannen. Waar kan je dat nou beter doen dan in je mancave. Je eigen ruimte waar niemand je stoort en waar je je eigen gang kan gaan. Ben jij nou van plan om een mancave te bouwen of heb je er al één maar wil je hem toch nog iets oppimpen dan kan deze lijst jou helpen.

  1. Decoratie

Kale muren in je mancave is nou niet echt heel sfeervol, een beetje aankleding kan voor wonderen zorgen. Maak het persoonlijk door bijvoorbeeld posters op te hangen van artiesten of bekendheden die jou inspireren. Of hang schilderijen aan die muur die jij mooi vindt en die ook passen bij de rest van het interieur.

  1. Verlichting

Zeg je verlichting dan zeg je sfeer. De juiste verlichting kan echt het verschil maken; het zorgt net voor dat extra’s. Tegenwoordig is het ook steeds vaker mogelijk om jouw lampen op afstand te besturen met bijvoorbeeld je telefoon. Je kan dan niet alleen het licht aan- of uitzetten maar de lampen ook in verschillende kleuren instellen. Met name de Philips Hue lampen zijn uitstekend om jouw mancave net wat sfeervoller te maken. Tijdens Black Friday zijn ze ook nog is extra voordelig te krijgen. Klik hier voor Philips Hue Black Friday deals.  

  1. Spelplezier

Een pool- poker of pingpongtafel kan echt niet ontbreken in jouw mancave. Samen met je vrienden lekker een potje poolen of pingpongen als goede afleiding na een harde dag werken. Het zorgt voor een beetje vermaak. Kijk wel of het allemaal past in je mancave, voor een potje poolen heb je wel genoeg ruimte nodig...   

  1. Gadgets

Even gamen om de stress van een harde dag werken kwijt te kunnen kan absoluut geen kwaad. Het is altijd handig om verschillende consoles in huis te hebben denk bijvoorbeeld aan een Xbox of Playstation. Ook een goede televisie kan dan natuurlijk niet ontbreken.

  1. Goede speakers

Luister je vaak muziek of ben je van plan af en toe een feestje te geven in jouw mancave dan zijn goede speakers wel essentieel. Je hebt speakers in verschillende prijscatogorieen, denk wel aan je buren bij het aanschaffen van zo’n set. Als je honderden euro’s uitgeeft aan de nieuwste set maar je kan hem niet even volledig opendraaien, dan heb je er niet veel aan.  

Allemaal handig tips die zorgen voor nét wat extra sfeer in jouw man cave. Heb jij inspiratie opgedaan en wil je je mancave verder uitbreiden of juist een hele nieuwe bouwen. Bekijk dan is deze Black Friday deals waarschijnlijk zit er wel wat tussen wat je kan gebruiken.

Reacties (0)
Baby artikelen kopen van Konges Slojd - 22-6-2021

Je verwacht binnenkort een baby. Je wilt je hier natuurlijk zo goed mogelijk op voorbereiden. Je wilt graag dat de babykamer af is. Je gaat hier om online kijken voor verschillende producten om te kopen. Wanneer je uitkomt op littledreamers.nl is er een speciale pagina met babyartikelen Konges Slojd. Je ziet gelijk dat er mooie gordijnen zijn voor over het babybed heen. Je hebt hier keuze uit veel verschillende kleuren. Ook heb je veel keuze uit verschillende soorten lampen en nachtlampen. Deze lampen zijn een super leuke toevoeging aan de slaapkamer van jouw baby. Als je de slaapkamer van jouw baby inricht is het hebben van een bed het belangrijkst. Wanneer je een bed hebt met matras wil je hier wel lang mee doen. Hierdoor koop je dus een hoeslaken, dekbedovertrek enzovoort. Hiervoor kan je ook terecht bij de babyartikelen van Konges Slojd. Wanneer je keuze hebt gemaakt uit de verschillende hoeslakens, bedovertrekken enzovoort wil je ook leuke knuffeltjes hebben. Ook kun je via deze website verschillende dekentjes vinden die je kunt gebruiken om jouw baby in te wikkelen. Zo weet je dat jouw baby het niet koud gaat krijgen en comfortabel is. Naast meubels voor in de slaapkamer heb je ook leuke accessoires. Zo heb je verschillende haarknipjes, elastiekjes en nog veel meer. Je hebt dus verschillende items die ervoor zorgen dat jij helemaal bent voorbereid op jouw baby.

Little Dreamers, de online kinderwinkel

De Little Dreamers online kinderwinkel is een aanrader. Je hebt hier een groot assortiment met verschillende producten voor jouw kind. Sinds je hier zoveel keuze hebt hoef je niet steeds op verschillende websites te zoeken voor een bepaald product. Little Dreamers heeft het allemaal! Alle producten van Little Dreamers zijn gemaakt van goede kwaliteit. Ze worden ook zorgvuldig gemaakt waardoor jij kan verwachten dat de producten lang mee gaan. Als je het thuis te druk hebt met jouw kinderen, maar je wil nog steeds voor ze shoppen zonder dat je zorgen maakt dat ze de hele winkel overhoop halen is Little Dreamers de perfecte winkel. Het is een online kinderwinkel waar je alles gemakkelijk kunt vinden. Je kunt hier dus lekker shoppen wanneer jouw kinderen in bed liggen. Zo kun je goed kijken naar alle producten en haal je wat je nodig hebt en eventueel extra leuke dingen voor de kinderen. Wanneer je winkelt bij little Dreamers hoef je niet per se voor jouw eigen kinderen wat te kopen. Je kunt hier ook hele leuke dingen kopen voor bijvoorbeeld; een zwangere tante die je hebt. Zo kun je het perfecte cadeau geven wanneer ze bevalt of tijdens de baby shower! Dit cadeau gaan ze zeker weten waarderen en niet vergeten.

Reacties (0)
Een geschikt hoofdkussen bestellen - 22-6-2021

Als je een geschikt hoofdkussen wilt bestellen, kun je kijken naar verschillende soorten kussens. Hoofdkussens zijn onderling zeer verschillend. De verschillende eigenschappen zorgen ervoor dat er altijd een geschikt hoofdkussen te vinden is. Een kussen kan ervoor zorgen dat je comfortabel in een fijne houding kunt slapen. Een goed kussen ondersteunt de nek en het hoofd dan ook goed. Wanneer je veel in één slaaphouding ligt dan zal een kussen deze houding moeten ondersteunen. Als je veel van slaappositie wisselt dan is een kussen prettig die zich snel en goed naar een nieuwe positie vormt. Kijk daarom goed naar het materiaal van een kussen en de slaapposities waarvoor kussens geschikt zijn.

Een passend hoofdkussen vinden

Een passend kussen kan voor iedereen verschillend zijn. Hoofdkussens zijn ook in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Een kussen van traagschuim geeft bijvoorbeeld veel stevigheid. Traagschuim zorgt ervoor dat je prettig in een bepaalde houding blijft slapen. Als je graag diep in een kussen wegzakt is een kussen van onder meer donsveren geschikt. Kijk bij het uitzoeken van een kussen niet alleen naar het soort kussen dat geschikt is voor jouw slaaphouding, maar kijk ook naar alle andere eigenschappen die voor een prettige nachtrust belangrijk zijn. Denk hierbij aan de mate waarin je transpireert, het gevoel van het kussen en eventuele allergieën. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of je in één slaaphouding slaapt, of dat je heel onrustig slaapt. Voor al deze eisen is een specifiek kussen geschikt.

Een prettige slaaphouding met een passend hoofdkussen

Met een ergonomische hoofdkussen zorg je ervoor dat je lichaam in een goede positie blijft tijdens het slapen. Een goede houding is een vereiste voor een goede nachtrust. Het zorgt ervoor dat je prettig in slaap valt en goed uitgerust wakker wordt. Je kunt dus een kussen vinden die bij jouw slaaphouding past, vaak staat dit aangegeven bij het kussen. Het soort kussen dat geschikt is voor jouw slaaphouding kun je combineren met je persoonlijke voorkeur. Het is wel belangrijk dat de zachtheid of hardheid van het kussen goed is voor je slaaphouding. Een perfecte kussen zorgt er namelijk ook voor dat je klachten, als rug- en nekpijn, voorkomt. 

Zorgeloos en klachtenvrij slapen

Een verkeerd hoofdkussen is niet bevorderlijk voor je nachtrust. Een verkeerd kussen kan namelijk voor nek- en hoofdpijnklachten zorgen. Als je al last had van een stijve nek of andere klachten dan is een goed kussen dus ook extra belangrijk. Op deze manier zorg je ervoor dat je nek en rug de rust verdient die het nodig heeft. Met een goed kussen kan je jouw lichaam de rust geven en de tijd om te herstellen die het nodig heeft. Kies daarom ook het juiste hoofdkussen die goed bij jouw houdingsvoorkeur en persoonlijke voorkeur past.

Verschillende materialen voor een kussen

Materialen die voor een kussen worden gebruikt zijn zeer verschillend en geven dan ook een andere mate van comfort en stevigheid. De verschillende filmmaterialen die je in een goed hoofdkussen kunt vinden zijn synthetisch materiaal, dons en wol. Daarnaast kan een kussen gemaakt zijn van verschillende soorten schuim zoals koudschuim, traagschuim en latex.

Reacties (0)
Wat zijn de voordelen van een Sunshower? - 22-6-2021

In steeds meer badkamers wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde Sunshower. Het gaat hierbij eigenlijk om een douche waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van infraroodstraling. Deze laatste staat er om bekend door te dringen tot diep in de huid waardoor ze zorgt voor verschillende interessante voordelen. In eerste instantie stonden veel mensen toch een klein beetje sceptisch tegenover het aanschaffen van een dergelijke douche. Ondertussen is daar echter verandering in gekomen. Zou jij ook graag willen ontdekken op welke voordelen je allemaal kan rekenen bij het kopen van een dergelijke, toch wel bijzondere douche? Lees dan vooral snel verder, want je ontdekt het allemaal door middel van de onderstaande informatie.

1.) Er kan een genezing van binnenuit worden gerealiseerd 

Ben jij iemand die vaak last heeft van rug- en / of nekklachten? Dan is de kans groot dat er je door een expert al eens warmtetherapie is aanbevolen. Deze therapie staat er namelijk om bekend de klachten te kunnen doen afnemen. Het is wat dit betreft wetenschappelijk bewezen dat de infrarood warmte van een Sunshower een niet onbelangrijke meerwaarde kan realiseren. Zo kan een verkrampt gevoel in niet alleen je rug, maar ook in je nek op een efficiënte manier worden aangepakt. In tegenstelling tot verschillende pijnstillers geldt bovendien voor warmtetherapie dat er uiteraard geen bijwerkingen aan verbonden zijn. 

2.) Reumatische klachten kunnen worden verlicht 

Heel wat mensen hebben te lijden onder reumatische klachten. Voor deze klachten geldt dat er door middel van infrarood licht verlichting kan worden geboden. Dit zorgt er voor dat ook mensen met een dergelijk ziektebeeld sterk gebaat kunnen zijn bij het kopen van één van de verschillende Sunshowers die er bestaan. Waarom zeggen we één van de verschillende? Omdat er ondertussen op de markt menig aantal verschillende varianten zijn verschenen van de Sunshower. Zo is het altijd mogelijk om een exemplaar te kopen welke zonder moeite aan de vooropgestelde verwachtingen zal weten te voldoen. Ook dat is natuurlijk alleen maar een extra reden om er voor te kiezen om een dergelijke, bijzondere douche te kopen.

3.) Er wordt een gezonde(re) bloedcirculatie gerealiseerd

Er is nog een extra voordeel verbonden aan het kopen en gebruiken van een Sunshower. Het is namelijk in de praktijk ook zo dat het gebruik van infrarood zorg draagt voor je volledige lichaam. Infrarood staat er dan ook om bekend te zorgen voor een stimulering van een snellere bloedsomloop. Dit zorgt er voor dat afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Bovendien is het zo dat ook de aanvoer van niet alleen voedings-, maar ook bouwstoffen aanzienlijk kan worden versneld. Niet alleen de spieren weten van deze processen te profiteren, dat geldt eveneens voor de huid en eigenlijk voor de rest van het lichaam. Je hele lichaam zal dan ook oprecht genieten van zowel de reinigende als de opbouwende werking waar infrarood om bekend staat. Ongeacht de klachten waarvan sprake is bij jou, je zal altijd kunnen vaststellen dat je, je na gebruik te hebben gemaakt van de Sunshower een behoorlijk stuk fitter en energieker zal voelen. 

Deze en meer sanitair benodigdheden haal je bij de Douchezaak!

Reacties (0)
De voordelen van ledverlichting in de slaapkamer - 11-6-2020

 Vandaag de dag is ledverlichting alomtegenwoordig. We vinden deze lampen in de woonkamer, keuken, eetkamer… Ook in de slaapkamer biedt ledverlichting allerlei voordelen.

Snelle opstart

De slaapkamer is een ruimte waar je vaak snel binnen- en buitengaat, bijvoorbeeld om een proper T-shirt uit de kast te halen. Op dat moment wil je niet wachten op lampen die enkele seconden nodig hebben om hun volle lichtsterkte te behalen.

Ledlampen starten snel op – in een paar milliseconden. Je geniet dus meteen van een mooie, egale verlichting.

Verbruikt weinig

Moderne ledlampen verbruiken veel minder elektriciteit. Zeker in vergelijking met klassieke gloeilampen. Dat is interessant voor lampen die je gedurende lange tijd laat branden, zoals een nachtlampje naast het bed van je zoon of dochter. Op jaarbasis bespaar je al gauw tientallen euro’s.

Makkelijk dimbaar

Slaapkamerverlichting moet veelzijdig zijn. Daarom installeren veel mensen een dimmer op hun lampen. Op deze manier kunnen ze makkelijk de lichtintensiteit aanpassen van felle basisverlichting tot gezellige sfeerverlichting.

Bij sommige lampen gaat het dimmen heel moeilijk, en ontstaan er soms flikkeringen. Met ledverlichting heb je dat probleem niet. Je kan de lampen traploos dimmen van 10 tot 100 procent.

Gekleurd licht

Hou je van sfeerverlichting? Kies dan voor RGBW-leds in de slaapkamer. Die kunnen van kleur veranderen. Gebruik overdag bijvoorbeeld koel wit licht, en schakel ’s avonds over op gezellige warmkleurige verlichting. Dat was met klassieke gloei- en halogeenlampen niet mogelijk. Combineer dit met romantische gordijnen of vouwgordijnen, veel sfeervoller kan het niet worden!

Reacties (0)
De verschillende mogelijkheden van led verlichting - 20-8-2019

De verschillende mogelijkheden van led verlichting

Kun jij je nog die oude gloeilampen herinneren? Vast en zeker van wel, deze lampen waren erg duur omdat ze veel energie verbruikte. Als alternatief zijn daarvoor de led lampen gekomen. Deze lampen zijn in de aanschaf weliswaar duurder maar zijn wel een stuk duurzamer. Dit maakt dat je uiteindelijk goedkoper uit bent met led verlichting. Maar waar kun je led verlichting allemaal voor gebruiken? Hieronder zal verder worden toegelicht waar ledverlichting allemaal voor dient.

Sfeer en versiering

Led verlichting wordt tegenwoordig voor allerlei verschillende soorten dingen gebruikt. Zo worden er met verlichting complete versieringen gemaakt. Denk aan eens aan een grote kerstboom, in deze boom hangen honderden lampjes. Het is dan veel goedkoper om duurzame led verlichting te gebruiken, helemaal als deze boom praktisch de hele dag aan staat. Ook geeft gedimd led een prachtige sfeer. Lees hier hoe je ook meer sfeer kunt maken met ledverlichting, in combinatie met de juiste raamdecoratie.

Voor auto’s en motoren

Led Verlichting wordt tegenwoordig erg veel gebruikt in nieuwe auto’s en motoren. Ten eerste vinden mensen dit er mooi uitzien, een voorbeeld is xenon led verlichting. De meeste straatracers maken gebruik van deze lampen. De lampen zijn in aanschaf een stuk duurder maar zijn wel heel duurzaam. Maar ook in normale personenauto’s worden deze lampen gebruikt. Er zijn dus veel opties waarvoor ledverlichting gebruikt kan worden.

Ledstrips

Ledverlichting wordt ook veel gebruikt voor het versieren van dingen. Denk hierbij aan kerstverlichting. Hele tuinen en huizen moeten verlicht worden, dit is een flinke aanslag voor je energierekening. Ledverlichting kan deze rekening flink naar beneden schroeven, in de aanschaf moet je enkel wel investeren. Ook kan je gebruik maken van ledstrips. Deze led strips zijn gemakkelijk aan te leggen in huis. Er zijn veel verschillende ledstrip kleuren te vinden. Ledstrip verlihcting is leuk om te gebruiken als je een feestje hebt, je krijgt dan een vrolijke sfeer.

Reacties (0)
Zo zorg je ervoor dat jouw verlichting goed geregeld is - 12-8-2019

Zo zorg je ervoor dat jouw verlichting goed geregeld is

Je kan nog zo’n mooi interieur hebben, maar zonder goede verlichting krijg je geen fijne sfeer in huis. Licht is belangrijk bij het creëren van sfeer. Licht wordt vaak onderschat door mensen, ze zorgen ervoor dat het meubilair van hoge kwaliteit is maar op de verlichting wordt niet goed gelet. Hiermee wordt niet het design van het omhulsel bedoelt maar het soort lamp. Hieronder wordt verder toegelicht waar je rekening moet houden bij het verlichten van jouw huis.

De zon

Iedereen heeft gratis verlichting, namelijk de zon. De hoeveelheid zon scheelt echter enorm per huis. veel mensen vinden hun huis te donker, dit kan meerdere oorzaken hebben. Het kan zijn dat je kleine ramen hebt, ten opzichte van het vloeroppervlak. Ook kan je huis erg diep zijn waardoor deze maar voor een kleine gedeelte verlicht wordt. In welke jaar het huis gebouwd is kan hierin een grote rol spelen. Oude huizen hebben altijd verticaal georiënteerde ramen gehad, kijk maar naar de herenhuizen als je door het centrum van de stad rijdt. Dit had voornamelijk te maken met technische redenen. Het was toen der tijd erg moeilijk om brede raam overspanningen te maken. Hierdoor is het licht die naar binnen valt heel anders dan bij een brede glaspui. Zorg dus voor horizontale verlichting waardoor je meer licht krijgt in huis.

Gebruik LED verlichting

Een veelvoorkomend probleem zijn huizen die niet voorzien zijn van duurzame verlichting. Dit kan voor een aantal problemen zorgen. Torenhoge energierekeningen kunnen maandelijks voorbij komen door het gebruik van gloeilampen. Ook gaan gloeilampen sneller stuk dan LED verlichting. LED is en afkorting van Light Emitting Diode oftewel licht uitstralende diode. Deze techniek zorgt ervoor dat de verlichting erg zuinig is. Op deze website kun je speuren naar de perfecte LED verlichting.

 

 

Reacties (0)
Goede verlichting is erg belangrijk - 15-7-2019

Goede verlichting is erg belangrijk

De verlichting die jij gebruikt in huis kun je verdelen in sfeer, werk en basis. Alle 3 zijn ze belangrijk in je huis en je maakt van alle drie elke dag gebruik. De juiste lampen helpen jou bij het dagelijks leven en maakt of breekt je interieur en is dus erg belangrijk. De impact van verlichting wordt vaak vergeten en daarom wordt hier meestal op bezuinigt. Zeker als je kijkt naar de toekomst zie je dat LED verlichting niet alleen belangrijk is voor je interieur, maar ook zeker voor het milieu. 

 

Verlichting is een sfeermaker

Misschien is verlichting zelfs wel het belangrijkste onderdeel in jouw huis. Verlichting maakt de sfeer die jij op een bepaald moment wilt creëren. Denk bijvoorbeeld aan een romantisch diner, gezellig avondje op de bank of een rustig moment met je favoriete boek. De juiste verlichting zorgt voor warmte en gezelligheid. Door de juiste lampen te gebruiken op de juiste positie wordt het een geheel en voelt een ruimte sfeervol aan. 

 

Dagelijkse verlichting

Elke dag maak jij gebruik van verlichting. Basisverlichting voor dagelijkse bezigheden, sfeerverlichting voor een gezellig avondje en werkverlichting voor tijdens het koken. Om alle drie de verlichtingsgroepen te kunnen gebruiken had je vroeger meerdere lampen nodig. Dit is tegenwoordig niet meer zo. Dankzij slimme led lampen kun je eenvoudig switchen van type licht. Met Philips hue lampen haal je het maximale uit je verlichtingssysteem en kun je het bedienen op een slimme manier. Door het instellen van kamers, zones en scènes kies je met je smartphone de gewenste stemming. Met de handige app van Hue of smarthome oplossing zoals Google Home of Apple Homekit verander jij elke lamp in een sfeermaker.  Ook wanneer jij bijvoorbeeld kiest voor spots als accentlicht kun je deze op een later tijdstip inzetten als sfeerverlichting. Door het grote aanbod aan producten is er voor elke ruimte wel een passende lamp te vinden. Het koppelen van de lichtbronnen aan de centrale Philips Hue bridge maakt jouw verlichting smart. Met een Philips hue starterspakket kun je gelijk van start.

 
Alle ruimtes in huis goed belichten

Soms wordt er alleen in de woonkamer gebruik gemaakt van de juiste verlichting. Aan de andere ruimtes in huis wordt geen tijd besteed. De lampen in de keuken, badkamer en slaapkamer dienen vaak alleen als basisverlichting en kunnen ook niet op een andere manier ingezet worden. Maar ook deze ruimtes verdienen meer! Door simpele aanpassingen maak je van bijvoorbeeld je keuken een echte leefkeuken en dit zonder grote verbouwingen. Door het gebruiken van de juiste verlichting tover je echt elke ruimte om tot een sfeervol vertrek. Heb je moeite om dit te realiseren? Dan kun je altijd een expert om hulp vragen.


 

Reacties (0)
Tijdens de winter op de energiekosten besparen met deze tips van de elektricien - 23-1-2018

De herfst- en wintermaanden zijn doorgaans de maanden waarin de meeste energie verbruikt wordt door huishoudens. Dit is ook niet gek, want in tegenstelling tot de zomer verbruikt u in deze koude maanden veel energie voor het verwarmen van uw woning. Ook worden de dagen steeds korter, waardoor u de verlichting eerder in zal schakelen. Een derde reden dat u in de herfst- en wintermaanden meer stroom verbruikt, is het feit dat u in deze periode meer binnen zult leven. In de zomer zit u een groot deel van de dag buiten, waardoor de televisie of een computer minder snel gebruikt wordt! Er zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen om uw energieverbruik ook in de winter te beperken. De elektricien geeft u graag een aantal handige tips. 


Een cv-ketel met een hoger rendement aanschaffen
In veel woningen maakt men nog gebruik van een traditionele losse cv-ketel, die gecombineerd wordt met een losse boiler. Niet alleen brengt dit hogere onderhoudskosten met zich mee, ook is deze combinatie bepaald niet energiezuinig. Verstandiger is het om te kiezen voor een zogenaamde combiketel, waarbij beide apparaten tot een nieuw apparaat gecombineerd worden. De elektricien geeft daarbij aan dat het ook bij andere energie vretende apparaten verstandig kan zijn om deze te vervangen voor een energiezuiniger model. Zo zullen uw energiekosten afnemen en valt de energierekening mee aan het eind van het jaar! Welke elektrische apparatuur kunt u in uw woning vervangen voor een lager energieverbruik? 


Doe een warmere trui aan in de herfst 
Mensen zijn zeker in september en oktober al snel geneigd om de kachel aan te zetten. De warme die de kachel in uw ruimtes verspreid geeft u immers echt het gevoel van ‘thuis’! Door de kachel niet direct aan te zetten maar eerst een warme trui en warme pantoffels of schoenen aan te trekken, kunt u op de energiekosten besparen. Wanneer u de kachel immers eenmaal aangezet heeft, is het heel verleidelijk om de kachel ook een volgende dag weer te gebruiken zonder dat dit direct noodzakelijk is. 


Meer weten over mogelijkheden om te besparen op de energiekosten? 
Kijk in dat geval eens op internet! Er zijn verschillende blogs die specifiek gericht zijn op mogelijkheden om uw woning duurzamer te maken. Zo zou u ook voor het laten plaatsen van zonnepanelen door de elektricien kunnen kiezen, of het verbeteren van de isolatie in huis. Gordijnen hebben ook een isolerende functie. Welke energiebesparende maatregelen neemt u? 

Reacties (0)
Waarom LED verlichting een zegen is voor ontwerpers - 6-12-2017

We hebben het al meermaals over de voordelen van LED verlichting gehad. Vooral de energiezuinigheid is een troef die we niet over het hoofd mogen zien. Maar daar houdt het niet bij op. LED lampjes hebben nog veel meer voordelen, ook voor de ontwerpers die deze verlichtingsbron gebruiken in armaturen.


LED heeft een kleine vormfactor

Het onderdeel van een LED dat licht produceert bestaat uit een kleine halfgeleider, een cathode en een anode (bron). Deze onderdelen zijn veel kleiner dan de gloeidraad van een gloeilamp of de vacuümbuis van een spaarlamp. Er is dus veel minder plaats nodig.


Ontwerpers maken hier dankbaar gebruik van. Het laat hen toe om heel slanke armaturen te maken. Vooral in moderne interieurs is dat goed nieuws. Een dunne vloer-, hang- of tafellamp is nu eenmaal veel mooier dan een heel dik en robuust exemplaar.


Indirecte verlichting is ook gebaat met de compactheid van LED. Vroeger moest men vrij grote lichtslangen wegwerken achter een boordje. Tegenwoordig is een LED strip zo dun dat ze onzichtbaar zijn in een vals plafond.


Een van de sectoren waar de kleine vormfactor van LEDs optimaal wordt benut, is de autosector. De voor- en achterlichten van een wagen waren vroeger vrij groot (moest ook wel). Vandaag de dag is er veel minder plaats nodig. Een dunne lichtstrook volstaat. Autodesigners kunnen op deze manier hun creativiteit botvieren en unieke ontwerpen maken.


LED produceert minder warmte

Ten opzichte van traditionele gloeilampen produceert een LED veel minder warmte. Dat is opnieuw goed nieuws voor designers. Ze kunnen immers verlichting inbouwen in kleine objecten. Kijk bijvoorbeeld naar de flash van jouw smartphone.


LED schakelt snel

Iedereen kent wel die klassieke TL lampen. Wanneer je de schakelaar omdraaide, moest je enkele seconden wachten voordat de lamp op volle sterkte was. Dat probleem is opgelost met LED verlichting. LEDs schakelen razendsnel. Op enkele milliseconden hebben ze hun volledige lichtsterkte. Dat laat ontwerpers toe om ze in andere toepassingen te gebruiken, zoals visuele alarmen of stroboscopen.


Deze snelle schakeling komt ook van pas tijdens kleurwissels. Verlichting die snel en naadloos wisselt tussen rood, groen en blauw licht is voor een LED geen probleem. Ontwerpers maken hier dankbaar gebruik van om sfeervolle kleurverlichting te implementeren.

 

Reacties (0)
Combineer ledverlichting met industriële verlichting in huis - 17-11-2016

Steeds meer mensen stappen over op ledverlichting, omdat ledverlichting milieuvriendelijker is en over het algemeen langer meegaat dan een conventionele gloeilamp. Niet iedereen vindt ledverlichting echter even gezellig in huis, door de vaak wat felle kleur van het licht. Om de gezelligheid in huis te behouden zou u een combinatie van ledverlichting en zogenaamde industriële verlichting kunnen gebruiken. Net als ledverlichting behoort ook de industriële verlichting tot de trends van dit moment. Hoe gaat u beide verlichtingssoorten met elkaar combineren in uw woning?

Maak gebruik van ledverlichting in de badkamer

Ledverlichting past perfect bij ruimtes met een modern, strak interieur. De badkamer is hier misschien wel het beste voorbeeld van! Plak de ledverlichting onder de spiegel, aan de rand van de douchecabine of gebruik spotjes met ledverlichting voor de algehele verlichting van de badkamer. Bij de meest moderne vorm van ledverlichting is het mogelijk om de kleur van ledverlichting aan te passen bij de stemming waarin u verkeert. Dit werkt via een centraal kastje, die u bijvoorbeeld naast het lampenknopje in de badkamer zou kunnen hangen. In de ochtend geniet u van een helder, wit licht om wakker te worden, terwijl u in de avond een douche neemt met rode verlichting. Als u zelf gaat werken met elektra en verbouwen in de badkamer, is het verstandig om goede werk schoenen aan te trekken.

Gezellige industriële verlichting in de woonkamer

Om in de woonkamer een gezellige, huiselijke sfeer te kunnen behouden, gebruiken veel mensen hier industriële verlichting of industriële led verlichting. Industriële lampen komen veelal uit Oost-Europa, waar de lampen gebruikt werden voor het verlichten van grote fabriekshallen en –gangen. Tot voor kort dachten veel mensen dat de industriële lamp volledig zou verdwijnen, totdat interieurstylisten de lampen naar West-Europa haalden. Hier werden de lampen volledig opgeknapt, zodat in het interieur van woningen gebruikt konden worden.

Let op: bij de aanschaf van industriële verlichting heeft u de keuze tussen namaakmodellen en authentieke industriële lampen. De authentieke modellen zijn vaak iets duurder, maar zorgen voor nog meer sfeer.
 

Reacties (0)
Tips om energie te besparen - 17-11-2016

Nu de klimaatverandering een steeds prominentere rol binnen onze samenleving ingenomen heeft, zoeken consumenten naar mogelijkheden om op de energiekosten te besparen. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden waaruit u kunt kiezen! De beste elektricien uit Eindhoven verteld ons er meer over. Heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over het laten plaatsen van een groen dak? Heeft u al eens gekeken naar de mogelijkheden om uw huidige cv-ketel in huis te vervangen voor een nieuwer model met een hoger rendement? Een elektricien kan u hier meer over vertellen.

Elektrische apparaten in huis vervangen

Een van de meest eenvoudige manier om energie te besparen, is het vervangen van oude elektrische apparaten. We hebben allemaal wel zo’n oude wasmachine, een droger of bijvoorbeeld een oude cv-ketel, die hoognodig vervangen zouden moeten worden. Laat deze apparaten niet te lang staan, maar vervang ze voor rendabeler apparaten. Zeker bij het gebruik van een nieuwe cv-ketel is het mogelijk om veel geld te besparen op de jaarlijkse energierekening.

Veel mensen maken momenteel gebruik van de combinatie tussen een losse cv-ketel en een losse boiler. Met een zogenaamde combiketel bent u echter veel voordeliger uit! Niet alleen bespaart u op de energiekosten, ook bent u minder geld kwijt aan het onderhoud wat u aan de apparaten uit moet laten voeren. U hoeft voortaan immers maar een apparaat te laten onderhouden.

Ook kun je over gaan op smart apparaten. Je kunt elektrische gordijnen of rolluiken bijvoorbeeld sluiten op afstand, zodat het binnen niet te warm wordt op zomerse dagen. Hiermee bespaar je energieverbruik op airco's en ventilatoren.

Een dak met groene dakbedekking

Naast de mogelijkheid om oude elektrische apparaten door een erkende elektricien te laten vervangen, kunt u er ook voor kiezen om uw dak te bedekken met groene dakbedekking. Groene dakbedekking is eigenlijk niets meer dan een dak vol met grassen en mossen, die de warmte in de herfst en winter beter vasthouden. Hierdoor hoeft u minder energie te verbruiken om uw woning op te warmen.

Meer weten over mogelijkheden om energie te besparen in huis? Laat u hierover informeren door een elektricien bij u in de buurt!

Reacties (0)
Tips om veilig lampen aan te sluiten - 9-11-2016

Het aansluiten van lampen is niet voor iedereen even makkelijk. Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat de lampen recht komen te hangen? Hoe maakt u een aansluitpunt voor de verlichting in uw plafond of de muur? Op welke manier kunt u voorkomen dat u tijdens het aansluiten van de lampen een schok krijgt? Enzovoorts. Wij spraken met de beste elektricien uit Groningen, die ons meer kon vertellen over het veilig aansluiten van lampen in en rondom woningen. Deze elektricien helpt consumenten niet alleen bij het aansluiten van lampen, maar helpt ook bij het leggen van elektriciteitskabels, het aansluiten van stopcontacten, enzovoorts.

Controleer de omgeving van aansluitpunten

Voordat u begint met het aansluiten van de aansluitpunten voor uw lampen, is het belangrijk dat u de omgeving van de aansluitpunten inspecteert. Het kan voorkomen dat hier nog leidingen of elektriciteitskabels lopen, waardoor de kans op schade erg groot wordt als u gaat boren. U moet er toch niet aan denken, dat u tijdens het boren een van de leidingen of elektriciteitskabels raakt? Om het controleren van de aansluitpunten eenvoudiger te maken, kunt u een zogenaamde leidingzoeker aanschaffen.

Naast het gebruik van een leidingzoeker kunt u ook een spanningsmeter gebruiken. Dit is een klein schroevendraaiertje die u tegen de stroomdraad houdt. Druk op de knop aan de achterzijde van het schroevendraaiertje om te testen of er stroom op het draad staat. Dit is het geval als er een lampje gaat branden.

Hulp van een elektricien in de buurt

Wilt u hulp bij het aansluiten van uw lampen? Schakel de hulp van een erkende elektricien bij u in de buurt in. Er bestaan tegenwoordig verschillende websites waarop de elektriciens bij u in de buurt met elkaar kunt vergelijken. Voor consumenten is het mogelijk om een recensie achter te laten over het werk wat een elektricien heeft afgeleverd. Zo bent u ervan verzekerd dat u voor een betrouwbare en vakkundige elektricien kiest.

Reacties (0)
LED verlichting tips door elektricien uit Nijmegen - 9-11-2016

Waar men in veel woningen momenteel nog kiest voor de conventionele gloeilampen voor het verlichten van een woning, kiezen moderne interieurstylisten steeds vaker voor led verlichting in huis. LED verlichting is niet alleen een stuk energiezuiniger, ook biedt led verlichting verschillende andere voordelen. Wij spraken met de beste elektricien uit Nijmegen, die ons meer kon vertellen over de voordelen van led verlichting voor woningbezitters. LED verlichting komt in verschillende soorten voor, waardoor de kans erg groot is dat u led verlichting vindt die aansluit bij het interieur van uw woning. In welke kamer gaat u led verlichting gebruiken?

Voordelen van led verlichting

LED verlichting heeft allereerst aanzienlijk meer branduren dan ouderwetse gloeilampen, waardoor de led verlichting een stuk milieuvriendelijker en energiezuiniger is. Enerzijds merkt u dit aan het feit dat de led verlichting minder vaak vervangen hoeft te worden, anderzijds betaalt u jaarlijks minder voor uw energieverbruik in huis.

Een ander voordeel aan led verlichting is de mogelijkheid om de led verlichting van kleur te laten veranderen. Er is toch niets romantischer dan een mooie rode kleur licht in uw slaapkamer? Een heldere kleur licht om in de ochtend te kunnen douchen? Enzovoorts. Let bij de aanschaf van led verlichting wel goed op het type verlichting wat u koopt. Het is niet bij alle led verlichting mogelijk om het van kleur te laten veranderen.

Toepassing van led verlichting in huis

LED verlichting kan op verschillende plekken in uw woning gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan led verlichting achter een kast, waarmee u een saaie muur in uw kamer op kunt vrolijken. Ook in de badkamer maakt men steeds vaker gebruik van led verlichting, omdat de verlichting aansluit bij de moderne inrichting van veel badkamers. Kijk eens op de persoonlijke blogs van interieurstylisten om meer inspiratie op te doen voor het gebruik van led verlichting in uw woning.
 

Reacties (0)
Met welke soort verlichting bespaart u de meeste kosten? - 9-11-2016

Heeft u onlangs op uw energierekening gekeken en schrok u zich een hoedje vanwege de hoge kosten? Waarschijnlijk heeft u dat niet ingecalculeerd en moet u onverwachts meer betalen dan gepland. Voor nu zit er niets anders op dan de rekening te betalen en proberen om dit in de toekomst te voorkomen. Echter is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe krijgt u dat voor elkaar? Eén optie is door over te stappen op andere verlichting. Wellicht kunt u op dat vlak nog wel flink bezuinigen. In dit artikel vertelt Energievergelijking.nl met welke verlichting u de meeste energie en dus ook de meeste kosten bespaart.


Ledverlichting


Ledverlichting wordt gezien als de meeste energiezuinige verlichting die er bestaat. Bovendien gaat deze verlichting ook nog is heel lang mee, dus u kunt er ook nog is jaren van genieten. Bij het aanzetten van ledverlichting geeft de lamp direct mooi en helder licht. Daarbij maakt het niet uit wat voor soort lamp het is. Of het nu gaat om een lamp in de woonkamer of om buitenverlichting, u kunt altijd voldoende zien.


Spaarverlichting


Op een goede tweede plaatst komt de spaarverlichting. Deze is iets minder energiezuinig en gaat ook iets minder lang mee. Daarbij is spaarverlichting in prijs een stuk goedkoper ten opzichte van ledverlichting. U krijgt niet meteen mooi en helder licht als u de schakelaar omzet. Spaarverlichting heeft namelijk iets langer nodig om op te starten. Het beste kunt u spaarverlichting in huis gebruiken, want voor koude omstandigheden is deze minder geschikt.


Halogeenverlichting


Een andere optie is halogeenverlichting. Ten opzichte van de andere verlichting is deze minder energiezuinig en heeft die een kortere levensduur. Een groot voordeel is wel dat er direct fel en helder licht tevoorschijn komt als de schakelaar wordt omgezet. Het nadeel van halogeenverlichting is dat deze erg heet kan worden en daardoor misschien geschikt zijn als normale verlichting.
 

Reacties (0)
Voordelen van schuifdeuren - 17-3-2016

 Schuifdeuren worden op de eerste plaats daar gebruikt waar weinig ruimte is voor openslaande deuren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de kasten op een slaapkamer wanneer er niet veel ruimte is. Nu neemt een draaibare kastdeur veel ruimte in beslag terwijl een schuifdeur deze ruimte bespaard. Het is niet alleen het systeem van een schuifdeur waaruit je keuze zou moeten maken. Het is vooral ook het soort. De uitvoering tussen de verschillende schuifdeuren kan erg groot zijn. Zo zijn er vlakke schuifdeuren maar ook bewerkte. Je hebt er ook met glas erin verwerkt of eventueel met een spiegel aan de voorzijde.

 

Indeling

Het verschil in het type schuifdeur zit hoofdzakelijk in de geleiding ervan. Zo kan je kiezen uit een schuifdeur met een boven geleiding of eventueel met een geleiding aan de onderzijde. De manier van het aanbrengen van de geleiding is van belang hoe je de deur wilt gaan gebruiken. Het kan zijn dat je in bepaalde situaties alleen schuifdeuren kan gebruiken met een boven geleiding. Dit noemen we dan een hangend systeem. Aan de bovenzijde zit dan een bevestiging van de deur waaraan rollen zitten. Deze rollen lopen dan in de geleiding.

 

 Wanneer hij is voorzien van een onderlopend systeem zullen de rollen aan de onderzijde van de deur in een frame lopen. De onder rail is van RVS vervaardigd met loopwielen. Men zal de onder rail altijd verzinken voordat hij wordt gebruikt. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage. Wanneer er slijtage zou optreden, dan gaat de schuifdeur moeilijker geleiden. Dat wekt ergernis op en dat moet men voorkomen.

 

Aan de bovenzijde wordt de deur door een rollensysteem geleid. De rollensystemen die worden gebruikt zijn van een hoogwaardig kunststof vervaardigd. Op de geleidingen van een schuifdeur moet men zeker niet bezuinigen. Goede materialen bepalen het gebruiksgemak. Wanneer je de handgrepen wilt aanschaffen voor de schuifdeur zal je tot de conclusie komen dat het aanbod erg groot is. Kijk eerst naar wat voor soort geleiding bij jou situatie past en ga daarvan uit. De geleiding bepaald het gebruiksgemak van een schuifdeur. Wil je meer tips over je interieur? Ga dan naar Atmyhome.

Reacties (0)
Duurzame verlichting - 18-1-2016

Met duurzame verlichting in huis zorg je niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook een beter milieu. Door minder stroom te verbruiken draag je namelijk bij aan een beter milieu. Een duurzame lamp heeft echter ook een veel langere levensduur waardoor er minder vervuiling ontstaat. Om als duurzame verlichting beschouwd te worden moet een lamp aan verschillende eisen voldoen. De lamp moet bijvoorbeeld zuiniger zijn met energie. Bovendien moet de lamp ook een langere levensduur hebben zodat deze meer branduren mee kan gaan voordat de lamp weggegooid wordt. Volgens de elektra expert in Den Bosch is led verlichting de beste duurzame oplossing voor verlichting in huis.


Zuiniger met energie

Led lampen gaan vele malen zuiniger met energie om dan alle andere soorten lampen. Het verschil in energieverbruik kan in vergelijking tot een gloeilamp of hallogeenlamp wel oplopen tot 90% minder energie. Ook vergeleken met een spaarlamp is het verschil in energieverbruik zeer groot. Een led lamp is namelijk tot vijf keer zuiniger dan een spaarlamp. Hier komt ook nog eens bij dat een led lamp meer veelzijdig is wat betreft de mogelijkheden met de lampen. Een led lamp kan namelijk verschillende sterktes en soorten licht verzorgen.


Langere levensduur

Naast dat led verlichting duurzaam is doordat de lampen een stuk minder energie verbruiken dan alle andere soorten lampen wordt de verlichting ook als duurzaam beschouwd door de ontzettend lange levensduur van de lampen. Een led lamp gaat namelijk zes keer langer mee dan een conventionele gloeilamp. Het aantal branduren van een gloeilamp is ongeveer 15.000 uren voordat deze bij het vuilnis wordt gegooid. Voor een led lamp is dit aantal meer dan 100.000 branduren. Dit draagt ook bij aan de mate van duurzaamheid van een lamp.


Veilige verlichting

We hebben inmiddels vastgesteld dat led verlichting de meest duurzame verlichting voor een woning is. De aanschaf en de installatie van de verlichting door een elektra expert kost misschien iets meer. Echter levert dit wel de grootste energiebesparing op en draag je bij aan een beter milieu. Daarbij hebben led lampen nog andere voordelen vergeleken met andere soorten verlichting. Zo worden led lampen niet warm waardoor deze veel veiliger zijn dan andere lampen. De kans op een woningbrand wordt hierdoor namelijk significant kleiner. Doordat de lampen zo zuinig zijn en duurzaam zijn deze ook perfect geschikt voor het gebruik van buitenverlichting bij de woning. Hiermee bescherm je je huis beter tegen inbraken en zorg je dus voor meer veiligheid met verlichting.  

Reacties (0)
Ledverlichting is modern en goedkoop - 18-1-2016

Hoewel er vele jaren weinig is veranderd op het gebied van verlichting zijn er een aantal jaren geleden een aantal nieuwe technieken ontwikkeld waarmee ons huis verlicht kan worden. Tientallen jaren werd er uitsluitend gebruik gemaakt van de gloeilamp en werden er enkel verbeteringen gerealiseerd die voornamelijk de levensduur van een gloeilamp verlengen. De laatste tijd zijn er echter enkele nieuwe ontwikkelingen geïntroduceerd die de manier waarop wij ons huis verlichten compleet gaan veranderen. De spaarlamp is in Nederland inmiddels alom geaccepteerd, maar het lijkt er toch op dat ledverlichting de toekomst van verlichting gaat worden. Dit is althans de mening van menig elektricien die de installatie van Led lampen jaarlijks op zien lopen. Ledverlichting is modern en goedkoop en kent nog veel meer voordelen die we allemaal in dit artikel zullen bespreken.


Moderne lampen

Een groot voordeel van led lampen is dat het zeer veelzijdige lampen zijn. Waar gloeilampen in verschillende wattages gekocht moeten worden en er maar één bepaald soort licht door de lamp geproduceerd word is dit bij led verlichting wel iets anders. Een led lamp kan op verschillende sterktes licht maken en ook vele soorten verlichting uitstralen. Zo kan er een bepaalde soort en sterkte licht ingesteld worden die perfect is om te studeren of wat te lezen. Misschien wilt u op dezelfde plek in huis later op de avond liever een sfeerverlichting of zelfs een andere kleur licht. Dit kan allemaal met ledverlichting worden ingesteld. De installatie van een dergelijk systeem wordt wel vaak aan een professionele elektricien overgelaten maar is in iedere woning te installeren. Doordat een led lamp klein is, niet warm wordt en weinig energie gebruikt kunnen de lampen overal gebruikt worden. Er is geen design lamp te verzinnen waar geen led verlichting in gebruikt kan worden.


Goedkope lampen

De aanschafprijs van gloeilampen is een stuk goedkoper dan die van spaarlampen of led lampen. Toch zijn de laatste twee lampen wel goedkoper dan de gloeilamp. Doordat een spaarlamp minder energie verbruikt bespaar je maandelijks een bedrag op de energierekening. Deze besparing op stroom zorgt ervoor dat je uiteindelijk de aanschafprijs van de spaarlamp weer terugverdient. Led lampen zijn nog veel zuiniger dan spaarlampen en kunnen zodoende nog meer geld besparen op energie. De aanschafprijs van led verlichting is ook nog iets hoger dan spaarlampen. Dit wordt echter meteen goedgemaakt doordat led lampen een veel langere levensduur hebben dan spaar- en gloeilampen. Ledverlichting is hier om te blijven. Er bestaat bijna geen twijfel over dat binnen enkele jaren alle huizen, auto’s en andere dingen die van verlichting moeten worden voorzien gebruik maken van led lampen.
 

Reacties (0)
Energie besparen door ledverlichting in Amersfoort - 22-12-2015

Waarschijnlijk weet je wel dat een ledlamp erg zuinig is. Maar wist je ook dat een ledlamp al snel vijf maal zo zuinig kan zijn dan een conventionele spaarlamp? En dan is een spaarlamp al een stuk zuiniger dan een ouderwetse gloeilamp; kun je nagaan hoeveel je kunt besparen door je gloeilampen door ledverlichting te vervangen!

De voordelen van ledverlichting

Het belangrijkste voordeel van ledverlichting is natuurlijk dat ze zo enorm zuinig zijn. In vergelijking met de bekende gloeilampen of hallogeenlampen zijn ledlampen tot wel 90 procent zuiniger. Als je eens bedenkt hoe vaak je in de woning lichten aan hebt staan, dan kun je wel nagaan hoeveel energie je hiermee kunt besparen.
Bovendien is het heel eenvoudig om zelf ledlampen te installeren. Je verwijdert simpelweg de oude bolletjes en vervangt ze door nieuwe ledlampen met een gelijkwaardige lichtopbrengst. Mocht je er desondanks toch niet uit komen, dan kun je altijd nog terecht bij deze elektricien in Amersfoort en dan helpen zij je uiteraard verder.

Hoeveel kun je per jaar besparen?

Getallen en kreten als 'tot wel vijf keer zo zuinig' of 'tot 90 procent besparen' linken natuurlijk leuk, maar hoeveel euro's levert het nu echt jaarlijks op?
Volgens de Consumentenbond bespaar je per lamp grofweg 12 euro per jaar als je een gloeilamp van 60 Watt door een ledlamp vervangt die net zoveel licht geeft. De investering heb je er dus zo weer uit en vanaf dat moment is het puur geld verdienen!
Bovendien hoef je ledlampen veel minder regelmatig te vervangen. Waar een ouderwetse gloeilamp zo'n 15.000 branduren heeft, heeft een ledlamp er circa 100.000. Deze lampen gaan dus zo'n zes maal langer mee. En dat in combinatie met hun veel lagere energiebehoefte maakt het toch wel erg aantrekkelijk om morgen gewoon alle lampen te vervangen door goede ledverlichting.

 

Reacties (0)
Verlicht je leven - 5-10-2012

Verlicht je leven

Tegenwoordig wordt er niet alleen in huishoudens en bedrijven ledverlichting gebruikt, maar ook langs de snelweg in Nederland. Als enige locatie ter wereld worden er op de A44 led lampen langs de snelweg gebruikt als test. Hierdoor is er een energiebesparing van 135.000 kilowattuur op jaar basis. Binnen drie jaar moet in heel Nederland de snelwegen worden verlicht door ledverlichting.

Voordelen ledverlicht

Het dagelijkse energieverbruik is hoog, ook bij particulieren. Bij het gebruiken van ledverlichting kan men niet alleen besparen op hun energierekening, maar is het ook beter voor het milieu. De Led lamp verbruikt 7x minder stroom, hebben een zeer lange levensduur en de CO2 uitstoot neemt ook af met 85 procent. Led heeft nog veel andere voordelen. Zo wordt een Led lamp niet heet, zijn ze dimbaar en is het tegenwoordig ook warm licht.  

In 2010 werden 4 op de 5 gloeilampen vervangen door een spaarlamp of led lamp. Ben jij er hier één van? Bestel nu via www.ledverlichtingexpert.nl (Nu.nl, 2011)

Reacties (0)
Winkelwagen
Geen producten in uw winkelwagen
Actie deze week!

Boven de €100,- 
Daaronder een bijdrage van €2,95

Klantenservice
Waarom?

 Lage bezorgkosten
Een bijdrage van €2,95 Boven de €100,- GRATIS

Veilig betalen
met iDeal of Paypal 

Voorradig
alle artikelen ruim voorradig

Garantie 
30 dagen niet goed geld terug, 3 jaar garantie

Kwaliteit
hoogste kwaliteit LED verlichting


 

 

Verzending

 Vanaf €100,- daaronder  slechts een bijdrage van €2,95